Standstukken, koppelingen, slangen en beveiligingen

   
   

Onder de rubriek standstukken, koppelingen en slangen bieden wij een zeer ruim assortiment van de meest uiteenlopende standpijpen en opzetstukken voor ondergrondse brandkranen, alle soorten storzkoppelingen (aluminium, messing en RVS), DSP-, Geka- en Kamlok-koppelingen aan. Brand- en spoelslangen in alle soorten en maten, straalpijpen, verdeelstukken, flowmeters etc.

 

 


 

Standstukken en opzetstukken
Wij hebben meer dan 300 verschillende standstukken in ons assortiment. Onze standstukken zijn onder andere uitgevoerd in aluminium, messing en RVS en verkrijgbaar met of zonder watermeter.

 

 

 

Koppelingen en adapters

Ons leveringsprogramma koppelingen, verloopstukken en adapters dekt de meest uiteenlopende toepassingen af. Diverse koppelingsystemen zoals Storz, DSP, Geka, Kamlok en diverse buitenlandse systemen worden veelal in aluminium, messing en RVS geleverd. Verloopadapters voor standstukken, brandkraanklauwen of koppelingen zijn in vele uitvoeringen leverbaar.

 

 

 

 

 
 

 

Slangen en straalpijpen

Alle soorten brand- en spoelslangen, ook in drinkwateruitvoering, straalpijpen, waterschilden etc.

 

 

 

Download:
Catalogus standstukken_koppelingen_slangen

 

 

SYSTEEMSCHEIDER BA

 

 

BA beveiligingen en standstukken met BA beveiligingen

Standstukken worden regelmatig toegepast voor het tappen van drinkwater op ondergrondse brandkranen DN 50 en DN 80. Deze tijdelijke toepassingen zijn geschikt voor o.a. marktplaatsen, evenemententerreinen, bouwaansluitingen, noodvoorzieningen etc. Deze standstukken moeten geschikt zijn voor de levering van drinkwater en voldoen aan de daarvoor gestelde eisen. Conform DIN 2001-2 is de waterleverancier verantwoordelijk voor de beveiliging van het standstuk. Omdat in veel gevallen niet bekend is welke vloeistofcategorie (1 tot 4) voorkomt, is het noodzakelijk om de beveiliging voor de hoogste categorie (4) te kiezen. De tot nu toe toegepaste veiligheidscombinaties van terugslagklep en beluchter op een standpijp zijn niet voldoende voor deze risico’s van categorie 4. Systeemscheiders en veiligheidsarmaturen conform DIN EN 1717 (voor vloeistofcategorie 4) beschermen het waternet voor terugzuigen en terugdrukken van verontreinigde vloeistoffen. Specifiek voor het gebruik op standstukken zijn aangepaste BA beveiligingen ontwikkeld. Deze systeemscheiders zijn uitsluitend voor tijdelijke tappunten bedoeld.

 

 

Download:

 

 

 

 

EWE standstukken van RVS en BA beveiligingen

 

EWE Armaturen produceert uitsluitend standstukken van RVS en messing voor de drinkwatervoorziening. De hoogwaardige standstukken zijn leverbaar in diverse uitvoeringen, met of zonder watermeter. Multiverdeler voor feestplaatsen of speciale tappunten voor treinen en havens.

 

 

 

 

Ontluchter voor ondergrondse brandkranen DN 50 en DN 80

Compacte ontluchter voor installatie in de straatpot van de brandkraan. Met een speciale montagesleutel wordt de ontluchter gemonteerd.

 

Download:
Folder EWE standstukken en BA beveiligingen en beluchters

 

 

 

 

 

Spuizakken
Spuizakken bedoeld voor spoelwerkzaamheden aan brandkranen, gemaakt van topkwaliteit zeildoek. De spuizakken zijn gemakkelijk oprolbaar en ruimtebesparend op te bergen, optioneel is ook een handige opbergzak verkrijgbaar.

Wij leveren drie soorten spuizakken:

• Spuizak type 1 – Storz aansluiting 1 ½” nok 66

• Spuizak type 2 – Storz aansluiting 2” nok 81

• Spuizak type 4 – Storz aansluiting 4” nok 133

 

Download:
Folder Spuizak

 

 

 

 

 

 

Brandkraanbeveiliging

Onder- en bovengrondse brandkranen vormen in zekere zin ook een veiligheidsrisico omdat deze op het openbare drinkwaternet zijn aangesloten. Met de brandkraanbeveiligingen “Hydra-Lock” is het mogelijk om de aansluitingen eenvoudig maar doeltreffend af te sluiten en te beveiligen. Speciaal voor ontluchtingsbrandkranen is het verzegelingssysteem “Hydra-Stop” ontwikkeld. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om deze ontluchtingsbrandkranen uit de leidingen te verwijderen, maar worden deze punten veilig afgesloten.

 

Download:
Folder brandkraanbeveiliging HydraLock
Folder brandkraanbeveiliging HydraStop

 

 

 

 

 

 

KEEPER - beveiliging voor de afsluiterspindel

 

Het Kettler “KEEPER” systeem is een beveiligingssysteem tegen ongewenst bedienen van een afsluiter.

“KEEPER” beveiligd de afsluiterspindel door middel van een speciale dop waardoor deze niet meer door onbevoegde personen met een standaard kraansleutel kan worden bediend. De innovatieve systeemoplossingen van Kettler garanderen een hoge kwaliteitsstandaard en lange levensduur voor de geleverde producten.

 

 

Download:
Folder Keeper

 

 

 
 
                       
         
         

  

Volg ons ook op:

Find Schmidt Watertechniek on YouTubeFind Schmidt Watertechniek on FacebookFind Schmidt Watertechniek on Twitter