Buizen en vormstukken vonRoll hydro

Nodulair gietijzer met polyurethaancoating

Nodulair gietijzer is de basis voor duurzame en betrouwbare drukleidingen die meer dan 100 jaar meegaan en volledig recyclebaar zijn zonder daarbij in te hoeven leveren op kwaliteit. De voordelen van nodulair gietijzer gaan echter vaak verloren door zware inelastische coatings, maar dit is niet het geval bij de buizen van vonRollhydro.

Al meer dan 40 jaar is het gebruik van polyurethaancoating een techniek die alleen vonRollhydro beheerst. Door middel van centrifugaal gieten worden de buizen zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde gecoat met een spiegelgladde, corrosiebestendige laag polyurethaan (PUR). Deze buizen zijn geschikt voor alle grondsoorten en bovendien universeel inzetbaar voor waterleidingen, afvalwaterleidingen en gasleidingen.

 

 

Het oppervlak van de PUR-binnencoating is bestand tegen alle soorten water (PH 1-14) en zelfs tegen agressieve media. De binnencoating is daarnaast zo glad, dat de buizen uitstekende hydraulische waarden bereiken, een groot debiet, maximale sleepkracht, kleine drukverliezen en minder pompwerk en energieverbruik. Ook wordt emulsievorming voorkomen en worden reinigingswerkzaamheden bij verontreiniging tot een minimum beperkt. Naast buizen worden ook alle soorten vormstukken geproduceerd.

 

Het unieke ecopur buissysteem is een “full protection pipe” dat wil zeggen dat door de dikke PUR binnen- en buitencoating de buis volledig beschermd is en bijvoorbeeld hierdoor ook geen elektrische geleiding heeft. No-dig: de ecopur buis is geschikt voor burstlining of pipe-cracking.

Water is een kostbaar goed dat steeds duurder wordt en juist daarom zijn toepassingen gericht op een duurzaam watermanagement erg belangrijk. Dat vonRollhydro voorloopt met het gebruik van polyurethaan is niet verwonderlijk, het Zwitserse bedrijf stelt zich al 200 jaar als doel om technologie te ontwikkelen met een toekomst.

De vonRollhydro nodulair gietijzeren buizen en vormstukken zijn KIWA gecertificeerd.

 

 

Goedkeuringen en certificaten

  • KIWA prod. cert. K65227/01
  • SVGW goedkeuring
  • DVGW goedkeuring
  • Conformiteitscertificaat EN 545 en EN 969
  • MPA-test voor hechting PUR-coating
  • ISO 9001 QS certificaat
  • ISO 14001 Milieu management certificaat.

 

 
Downloads:

 

 

Video: 
 
                       
         
         

  

Volg ons ook op:

Find Schmidt Watertechniek on YouTubeFind Schmidt Watertechniek on FacebookFind Schmidt Watertechniek on Twitter