PowerGrit

De revolutie in buizen zagen

Het gebruik van PowerGrit diamantzaagkettingen voor distributieleidingen is een revolutionaire nieuwe zaagtechniek die de manier van buizen zagen voor altijd veranderd. Van ductiel gietijzeren buizen tot kunststof leidingsystemen, zorgt PowerGrit ervoor dat het werk veiliger, gemakkelijker en sneller gaat. Door de gegalvaniseerde diamantsegmenten van de zaagketting biedt de PowerGrit technologie duidelijk snellere en vooral gebruiksvriendelijke zaagresultaten. Door de unieke mogelijkheid om vanuit één positie de hele buis door te zagen zijn er minder graafwerkzaamheden nodig. Bovendien kan ook in gebieden met veel naastgelegen buizen en kabels optimaal worden gewerkt. De totale tijdsbesparing door de kleinere sleuf en het bedieningsgemak is enorm.

 

 

De PowerGrit diamantzaagkettingen zijn geschikt voor het zagen van vrijwel alle buismaterialen zoals o.a.: nodulair of ductiel gietijzeren buizen, grijs gietijzer, PVC, LDPE, HDPE, Gres, GRE, GVK etc.
Tevens is het zagen van gewapend betonnen buizen, stoeptegels, trottoirbanden, stelconplaten, metselwerk, asfalt etc. mogelijk met dezelfde zaagmachines, door gebruik te maken van onze ICS ProForce diamantzaagkettingen voor beton.
 

    
 

De PowerGrit zagen zijn met hydraulische aandrijving of met een benzinemotor leverbaar.
De hydraulische zagen zijn leverbaar in 3 zwaardlengtes: 38 cm., 50 cm. en 63 cm.
Als aandrijving kan gebruik worden gemaakt van een hydrauliek generator met een capaciteit van 20-30 l/min of een flowadapter voor gebruik op een graafmachine of Bobcat.
De Benzine uitvoering heeft een standaard zwaard van 40 cm en is met een gewicht van ca. 10 kg bijzonder compact en licht.
Bij de PowerGrit methode wordt te allen tijde gebruik gemaakt van waterkoeling en smering. Hierdoor is er ook geen stofontwikkeling of vonkenregen.
Met de inhoud van onze mobiele watertank kunnen met 35l water ca. 7 zaagsneden in gietijzeren buizen van Ø 250 mm worden gemaakt. Een zaagsnede in ductiel gietijzer Ø 250 mm. met de hydraulische PowerGrit zaag duurt ca. 1 minuut en 30 seconden.


        

 

Voor meer informatie en Job Stories klik hier PowerGrit Job Stories

 

Download:
PowerGrit Catalogus 2014 - 2015

PowerGrit 680ES

 

Klik op onderstaande link voor een uitgebreide instructie over de installatie, het gebruik en het onderhoud van het PowerGrit benzine zaagsysteem.
Instructievideo

 

 
PowerGrit Demotrailer

Bel, mail of gebruik onderstaande informatieaanvraag link voor een geheel vrijblijvende demonstratie

 

 

 

Video: 
 
                       
         
         

  

Volg ons ook op:

Find Schmidt Watertechniek on YouTubeFind Schmidt Watertechniek on FacebookFind Schmidt Watertechniek on Twitter