Laatste nieuws

 

Nieuw in het assortiment: Desinfectie-zuilen!

 

 

Desinfectie-zuil geheel van RVS, inclusief hervulbare fles voor desinfecterende handgel.

De zuil bevat een opvangbakje om eventueel verspilde handgel op te vangen.

 

Hoogte diverse modellen:

Vloermodel: 1430 mm
Tafelmodel: 830 mm
Wandmodel: 430 mm

 


 

FLOWPOD 3000 - MOBIELE FLOWMETER
voor betrouwbare capaciteitsmetingen

Eenvoudige bediening - licht en compact

Ontworpen voor mobiel gebruik op een standpijp of pomp. Voor exacte en betrouwbare doorstromingsmetingen op iedere gewenste locatie. Zeer eenvoudig aan te sluiten d.m.v. storzkoppelingen op bovengrondse brandkranen, standpijpen, pompen etc.

 

De FlowPod 3000 is een uiterst betrouwbare en contactloze MID meetbuis met volledige doorlaat zonder bewegende delen. Optioneel verkrijgbaar met druksensor voor drukmetingen tot 25 bar en/of datalogger. Het grote LED display is ook vanaf afstand goed af te lezen. Lichtgewicht toestel van 7.7 kg met een ergonomische handgreep.

 

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op via sales@schmidt.nl of tel.: 0187-605200.

 

 

Schmidt Watertechniek B.V. vertegenwoordiger van Duktus.

Gevestigd in Wetzlar (D). Duktus, het voormalige Buderus, is een gerenommeerde fabrikant van nodulair gietijzeren buizen.

 

Het bedrijf is in 1731 opgericht door Johann Wilhelm Buderus in het plaatsje Laubach (D). Vanaf 1901 werden gietijzeren buizen van Ø 40 tot Ø 500 mm in de Sophienhütte te Wetzlar geproduceerd. In de jaren die volgden ontwikkelde Buderus zich tot toonaangevende producent van gietijzeren producten in Duitsland. In 2003 is Buderus AG overgenomen door Robert Bosch GmbH en in 2007 werd de buizentak van Buderus verkocht. In 2010 is hieruit Duktus ontstaan. Duktus is in 2016 overgenomen door de vonRoll Infratec Group, waarvan wij sinds 2010 de vertegenwoordiging in Nederland en België verzorgen.

 

Klik op onderstaand logo om de website van DUKTUS te bezoeken.

 


 

AQUATECH 2017

 

 


 

KETTLER VARIO Carbon kraansleutel

 

 

De telescopische kraansleutel van KETTLER GmbH is nu verkrijgbaar in een nóg lichtere uitvoering: de VARIO Carbon kraansleutel. Met een gewicht van slechts 1500 gram en een belastbaarheid van 500 Nm is dit de ultieme kraansleutel voor iedere monteur. Dankzij het elastische materiaal wordt een groot deel van de kracht door de sleutel opgenomen, waardoor de belasting op het lichaam afneemt. 

 

Folder VARIO CARBON kraansleutel

 


 

AccuPanther 0 - 500 Nm

 

Bekijk nú de nieuwe video van de AccuPanther, hét toestel waarmee 95% van alle vastzittende afsluiters op een veilige manier kunnen worden bediend en geregenereerd.
Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

 

 


 

Nieuwsbrief Juli 2016

 

Bekijk nu de nieuwsbrief van de maand juli 2016, met daarin veel aandacht voor onze afdichtingstechniek! Zo leveren wij ballonafsluiters, buisstoppen, muurdoorvoeren, ringschakels, reparatieklemmen en flensafdichtingen van hoogwaardige kwaliteit in diverse maten en uitvoeringen. 

 

Nieuwsbrief Juli 2016

 

 
 

 

Pipe-Inspector onderzoek in opdracht van PWN

 

Op 26 april 2016 hebben wij in samenwerking met MTA Messtechnik GmbH een Pipe-Inspector onderzoek uitgevoerd in opdracht van waterbedrijf PWN. Het onderzoek werd uitgevoerd op een DN700 Bonna buis, bouwjaar 1962. Inmiddels is de compilatievideo van dit onderzoek afgerond, bekijk de beelden hier of neem een kijkje op onze Pipe-Inspector pagina!

 

 
 

 

De eerste Pipe-Inspector onderzoeken in Nederland zijn een feit!

 

Inmiddels hebben in Nederland de eerste Pipe-Inspector onderzoeken plaatsgevonden, in opdracht van waterbedrijven Brabant Water, Evides en Dunea. Benieuwd naar de beelden? Klik op onderstaande links:

 

Pipe-Inspector onderzoek Brabant Water
Pipe-Inspector onderzoek Evides
Pipe-Inspector onderzoek Dunea

 


 

Onze nieuwe flowmeter Hydraflow 1250 in actie, voor fysieke capaciteitsmetingen tot 1250 m³/h.

       

https://www.youtube.com/watch?v=ndfQXLdceTU

Interesse in capaciteits- en/of drukmetingen?

Interesse in een eigen meetwagen op maat?

Neem contact met ons op voor meer informatie en tarieven.

 


 

Hoe spoor je een lek op?

 

In het programma 'Durf Te Vragen' op RTL 4 worden kijkersvragen behandeld door presentator Ferry de Graaf. In de uitzending van zaterdag 8 augustus werd in samenwerking met Schmidt Watertechniek B.V. aangetoond hoe een lekkage kan worden opgespoord. Via onderstaande link kunt u dit item bekijken.

 

Schmidt Watertechniek B.V. in 'Durf Te Vragen'.
 


 

Schmidt Watertechniek B.V. in tv-programma 'Doe Maar Duurzaam'

 

 

Op zondag 12 juli jl. is de eerste aflevering van het programma ‘Doe Maar Duurzaam’  uitgezonden op RTL7. Dit programma staat in het teken van nieuwe ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van duurzaamheid in verschillende bedrijfssectoren. In de eerste aflevering zal Schmidt Watertechniek B.V. aan bod komen met een aantal duurzame producten waaronder aanboorarmaturen, afsluiters en buizen. Daarnaast zal de Pipe-Inspector, een systeem waarmee een volledige visuele HD inspectie met akoestische lekdetectie kan worden uitgevoerd, uitgebreid worden besproken.

 

et item van Schmidt Watertechniek in ´Doe Maar Duurzaam´ kan via onderstaande link worden bekeken.

Schmidt Watertechniek B.V. in ´Doe Maar Duurzaam´

 


 

Schmidt Watertechniek B.V. bouwt meetwagen voor PWN

 

Onlangs heeft Schmidt Watertechniek B.V. een meetwagen voor een project voor waterbedrijf PWN mogen bouwen. De meetwagen is geheel klant specifiek opgebouwd, zodat deze naadloos bij het door PWN opgestelde protocol toegepast kan worden. De complete meetmethode en bijbehorende apparatuur is door ons geleverd, geïnstalleerd, en geconfigureerd. Speciale software zorgt voor de opslag van de meetgegevens, waarmee na afloop van de meting een helder en overzichtelijk rapport kan worden opgesteld. Tijdens het meetproces worden de meetwaarden op afzonderlijke displays overzichtelijk getoond. De elektrische installatie en de betimmering in de meetwagen zijn ook in eigen beheer uitgevoerd.

 

 

Naast complete meetwagens worden door onze engineering ook andere custom-made oplossingen ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn mobiele flow– en troebelheidsmeters, druktransmitters en dataloggers.

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 

 


 

 

klik hier voor ons

Contact formulier
 

of stuur een e-mail naar info@schmidt.nl       

tel.: +31 (0)187 - 60 52 00
fax: +31 (0)187 - 60 51 71    

 
                       
         
         

  

Volg ons ook op:

Find Schmidt Watertechniek on YouTubeFind Schmidt Watertechniek on FacebookFind Schmidt Watertechniek on Twitter